«

jan 09

Hvordan bliver man låsesmed? Læs mere her

En låsesmed rykker ud til private og virksomheder på alle tidspunkter af døgnet. Man kopiere nøgler, reparerer forskellige låsemekanismer og installere nye låse på ejendomme. De hjælper ofte personer, der har låst sig ude af bilen eller hjemmet. Låsesmede kan være selvstændige enkeltmandsvirksomheder eller mindre selskaber.

Hvordan bliver jeg låsesmed? Og skal jeg uddannelsen?

Personer, der gerne vil blive låsesmede, skal indgå i formel undervisning på området for at lære de nødvendige egenskaber, der kræves, for at opnå succes. Praktisk træning er ofte tilgængelig gennem certifikat-programmer, der bliver tilbudt på uddannelsen. Praktisk træning lærer de personer, der er under uddannelse til at blive låsesmed, hvordan de lirker en masse forskellige låse op, reparerer låse i private boliger såvel som erhvervs- og offentlige bygninger. Og selvom det lyder simpelt er det langt fra tilfældet. De forskellige låse har alle forskellige karakteristika og derfor findes der også forskellige teknikker til de forskellige låse.

Få arbejdserfaring – og en masse af det

Når man er under uddannelse som låsesmed, så er der gode muligheder for at komme i praktik hos forskellige låsesmede. Og det er en god vej ind i branchen. Har man først fået en praktikplads, er man kommet langt, og det er en god måde at lære faget på. Når man er i lære eller praktik, bliver der taget kærligt om én af en professionel låsesmed, der kender branchen og faget. Man lærer dermed en masse små tricks hen ad vejen, man ikke får på skolebænken.

Nogle steder kræver flere, at en låsesmed arbejder fuldtid i minimum et år hos en certificeret låsesmed, før vedkommende opnår sit eget certifikat. Aspirerende låsesmede kan kontakte lokale låsesmedeforretninger for at høre om potentiel arbejde eller gode råd til, hvordan de kommer videre.

Krav til uddannelse

Tidligere uddannelse: der er ingen krav til tidligere uddannelse. Ofte skal man have bestået Folkeskolens afgangseksamen som det eneste krav.

Erfaring: før man kan kalde sig låsesmed, skal man have mellem 3 måneder og 4 års erfaring. Det afhænger af det specialeområde, man vælger

Egenskaber:  Behændighed, hånd-øje koordination, rumlig opfattelse, mekanisk og matematisk evne, viden om låsekomponenter og evne til at bruge låsesmede værktøjer

Gennemsnitsløn: i hovedstadsområdet for en 32-årig låsesmed er gennemsnitslønnen 29.914 kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>