«

»

jul 26

Hvordan opnår du personlig effektivitet?

Mange danskere føler, at de kunne være mere effektive på arbejdspladsen. Personlig effektivitet er en egenskab, man skal besidde i det 21. århundrede, men ifølge flere undersøgelser går tiden med kaffe, snak og møder på arbejdspladsen. Her får de 3 tip til at øge din personlige effektivitet.

Man skal lige have en kop kaffe ude fra personalekøkkenet, men man støder på en kollega, man ikke har set i lang tid. Der snakker om dette og hint, og pludselig er der gået en halv time. Meget tid på arbejdspladsen går med andre ting end arbejde. Jovist, der skal også være plads til snak og samvær, men ofte går det ud over den personlige effektivitet. Hvordan forhindrer man det?

 

Øg din personlige effektivitet gennem planlægning

Én af de vigtigste ting man skal være opmærksom på, når man gerne vil øge sin personlige effektivitet, er at være forberedt. Inden man går hjem fra arbejde, er det en god ide at gøre det til en rutine at gøre alt klar til næste dag. På den måde undgår man unødvendig tidsspild, når man møder ind morgenen efter.

 

Hav rutinerne på plads

En ustruktureret arbejdsdag mindsker din personlige effektivitet. Hvis man ikke har faste rutiner, risikerer man at bruge for meget tid på at finde ud af, hvilken opgave man skal gå i gang med, hvornår man skal spise frokost osv. Ens personlige effektivitet øges markant, hvis man har en hverdag, der er fastlagt.

 

Find din rytme og hold fast i den

Folk arbejder på forskellige måder. Nogle er bedst i grupper, mens andre arbejder bedst alene. Når du først har fundet din rytme og ved, hvad der fungerer for dig, så hold fast. Sig til dine kollegaer, at du skal have ro til at arbejde eller har brug for sparring. Personlig effektivitet øges betydeligt, når du følger din egen rytme – og ikke andres.

 

Du kan læse mere om personlig effektivitet på Supplements hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>